Rólunk

Köszöntünk az RC Off-Road Autómodellező Egyesület honlapján. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a hazai off-road rajongóknak, valamint népszerűsítsük a hazai modell-terep autózást és összehozzunk egy jó társaságot, egy olyan csapatot, mely a szabadidő eltöltésének eme remek módját választja.

Ha sikerült felkelteni az érdeklődésed, vagy szeretnéd megnézni élőben az ott ismertetett autókat, javasoljuk, hogy látogass ki a legközelebbi versenyre. Az esetlegesen felmerült kérdéseidet pedig felteheted Facebook oldalunkon. Ha már rendelkezel valamilyen off-road autóval, nem zavar a por, és hogy esetenként piszkos lesz a kezed, akkor mindenképpen köztünk a helyed.

Az RC Off-Road Autómodellező Egyesület története

2003

2003 nyarán, pár év magányos és alapvetően nem off-road típusú modellező év után véletlenül futott össze a 4 alapító tag. Az elején eldőlt, hogy ez az a műfaj, amely számunkra a modellezésből a leginkább megfelelő forma.

Teltek a hetek és úgy éreztük, hogy nagyon keveset tudunk. Az off-road modellezés teljesen új dolog volt, segítő kéz és tapasztalat kevés volt elérhető. Ezen próbáltunk meg úgy segíteni, hogy készítettünk egy honlapot, ahol pusztán saját szórakoztatásunkra írogattunk a megtartott találkozókról, autóinkról és a velünk történtekről. Aztán egy hirtelen gondolattól vezérelve, mivel négyen már untuk magunkat, meghirdettük a soron következő találkozó időpontját.

Mi voltunk a legjobban meglepődve, hogy hétről hétre egyre több ember csatlakozott hozzánk. Közben elkészítettünk egy fórumot (már Facebook rajongói oldal) is, ahol az érdeklődők egymással is megoszthatták a tapasztalatokat, problémákat a modellezéssel kapcsolatban.

Egy idő után természetesen a fórum (már Facebook rajongói oldal) és a weboldal maga is - ahogy egyre nőtt a csapat - átalakításra került. Professzionális formát öltött, mely reméljük eddig is, most is és a jövőben is a köz hasznára lesz.

Egyre nagyobb helyre lett szükségünk. Az elején, 5-10 modellezővel szabadon mehettünk gyakorlatilag bárhová, nem volt probléma. 30 emberrel viszont már nem lehet egy parkolóban, vagy egy földterületen úgy autózni, hogy ne zavarjunk másokat.

Régebben ideiglenes megoldásként egy magánember földterületén készítettük el a pályát, melyet később már nem használhattunk. Mivel a jogi formula megléte és szervezettség nélkül a továbbhaladás reménytelen, az RC Off-Road Baráti Társaságot felváltja az RC Off-Road Autómodellező Egyesület, melyet a legkitartóbb és a modellezést velünk együtt régebb óta művelő tagokkal megalakult!

2004

2004.10.11-től az RC Off-Road Autómodellező Egyesület bejegyzésre került.

2005

A Kyosho World segítségével Magyarországon első és egyetlenként rendeztünk meg egy off-road kategóriás kupasorozatot, az RCOR Kupa 2005-öt, mely 8 fordulójával végig kísérte az egész nyarat.

A kupasorozat lebonyolítása után az Egyesület megalapítása lehetőséget biztosított arra, hogy elkezdjük építeni saját pályánkat, melyen már hivatalosan is, másokat nem zavarva űzhetjük kedvenc időtöltésünket. 2005. október 23-án átadásra került szigetszentmiklósi pályánk.

2007

Sajnálatos módon ez a pálya éppen csak egy szezonban szolgálta ki az edzeni és versenyezni vágyókat, mivel egy jogvita áldozataivá váltunk és ennek következményeként pályánkat 2007. pünkösd reggelére lerombolták.

2008

Mindezek ellenére talpon maradtunk és a 2008-as szezon elejére felépítettük új pályánkat Apaj községben, ahol a polgármester támogatásával és segítségével aláírtunk egy 4 éves szerződést a helyi önkormányzattal. A terület méretéből adódóan újabb lehetőségek tárultak elénk, melyeket a jövőben kívánunk kézzel foghatóvá tenni. Ezek finanszírozása a tagdíjakból és rendezvényeken való szolgáltatásokból befolyó összegekből lehetséges.

2016

2008-2016 között, az Apajon megépített első pályánk adott helyt az Egyesületi kupasorozatunk és a Magyar Bajnokság számtalan fordulójának, valamint helyszíne volt megannyi nagyszerű modellezéssel eltöltött napnak. 2016 év közepén azonban egy helyi Önkormányzati döntés értelmében, a pályánknak költöznie kellett. A változás azonban ebben az esetben is jót hozott magával, Apaj támogatásával és az Apaj Nonprofit Kft. segítségével egy világszínvonalú, minden tekintetben szabványos, Magyarországon teljesen egyedülálló modellező paradicsom épült meg, elképesztően rövid idő alatt, melyet az év második felében már használatba is tudtunk venni. Elmondhatjuk, hogy fantasztikus létesítmény ad helyet Egyesületünk tagjainak, modellezőknek, minden érdeklődőnek!

Természetesen mindenkit várunk, akit érdekel az autómodellezés, vagy gyermekeivel közös szabadidős programot tervez. Apaj vendégszeretete, és a modellezéssel töltött idő, itt mindig remek programot kínál. Mindenkit várunk, mert az alapvető gondolat nem változott: segíteni másoknak, hogy élvezzék ezt a sportot, hogy a fiatalabb korosztálynak hasznos szabadidős elfoglaltságot biztosítsunk, hogy nemzetközi szinten is ott legyünk.

Baráti üdvözlettel,

Egyesületi Elnök
Fally György
(+36 30 950 1836)