Hírek

Ha kíváncsi vagy az egyesülettel kapcsolatos eseményekre, rendezvényekre, akkor érdemes ezt az oldalt rendszeresen látogatnod. Itt mindig megtalálod az aktuális információkat rólunk és tevékenységünkről, melyet egy ideig visszamenőleg is megtekinthetsz. Ha valamit mégsem találsz, akkor a kapcsolat menüpontban írhatsz is nekünk.

2019. március 12.

Az RC Off-Road Autómodellező Egyesület és a Modell &Hobby Kft. között történt egyeztetések eredményeként, a következő örömhírrel tudunk szolgálni.

A Modell & Hobby Kft., mint Magyarország legnagyobb hobby és modellboltja, a 2019-es évben az egyik világmárkával, a Hobbywing gyártóval együttműködve, a Magyar Modellező Szövetség egyetértésével, és jóváhagyásával támogatja a Magyar Off-Road Bajnokságot.

A Modell & Hobby Kft., mint a Hobbywing termékek legnagyobb magyarországi forgalmazója, a Magyar Bajnokság Off-Road sorozatának 4 kategóriájában nyújt értékes nyereményeket idén a versenyzők számára.

A szervezők közös megbeszéléseinek megfelelően, a Modell &Hobby Kft. a megjelölt Hobbywing termékeket az alábbi, könnyen értelmezhető szempontrendszer alapján sorsolja ki a 2019-es év Off-Road Magyar Bajnokság kiválasztott 4 kategóriájában induló versenyzői között.

 • Az adott kategória versenyzője nem szerez dobogós helyezést az év végi összesítésben, valamint
 • Az adott kategória versenyzője a teljes bajnoki sorozat legalább 6 futamán elindul és
 • Az adott kategória versenyzője jelen van az év végi díjátadón, illetve
 • Az adott kategória kisorsolt versenyzője a díjátadón készülő képek, videók szabad felhasználásához az MMSZ, Szervezők és Szponzorok számára egyéb feltételek nélkül hozzájárul.

A 4 kiválasztott kategória azon versenyzői, akik mindegyik feltételt teljesítik, részt vesznek a sorsoláson.

A sorsolás, és a díjak átadása, az év végi összesített díjátadón történik.

A támogatott és díjazott kategóriák és az adott kategóriában sorsolandó nyeremények a következők:

1/8 Off-Road elektromos Buggy kategória

 • 1 db Hobbywing Xerun XR8 Plus Brushless ESC/ 1900KV G2 Motor Combo (motor és szabályzó kombó, 38020405)
 • 1 db Hobbywing Xerun XR8 Plus 1/8 Competition Sensored Brushless ESC (szabályzó, 30113300)
 • 1 db Hobbywing XERUN 4268SD-1900KV-BLACK-G2 brushless motor (motor, 30401901)

1/8 Off-Road elektromos Truggy kategória

 • 1 db COMBO-XR8 Plus-4274-A (motor és szabályzó kombó 38020407)
 • 1 db Hobbywing Xerun XR8 SCT 1/8 Senzored Brushless ESC ((Black)szabályzó 30113301)
 • 1 db HOBBYWING QUICRUN 1060 szabályzó (30120201)

Kezdő Kategória

 • 3 db HOBBYWING QUICRUN 1060 szabályzó (30120201)

Elektromos Buggy PRO kategóriában

 • 1 db Hobbywing Xerun XR8 Plus Brushless ESC/ 1900KV G2 Motor Combo (motor és szabályzó kombó 38020405)

A felajánlott díjak összértéke több százezer forint értéket képvisel.

Bízunk benne, hogy a kisorsolásra váró nyeremények tovább növelik a modellezők versenyszellemét, még több modellezőt vonzanak a Magyar Bajnokság versenyeire, illetve, a kategóriában indulók számára is hasznosak lesznek!

Ezúton is köszönjük a Hobbywing termékek forgalmazójának, a Modell &Hobby Kft.-nek azt, hogy ezt a támogatást a gyártóval a Magyar Bajnokság számára felajánlotta!

Jó versenyzést kívánunk!

Fally György
RC Off-Road Autómodellező Egyesület elnök

2018. március 12.
Éves pályahasználat

2018-ban lehetőséget biztosítunk éves pályahasználra, melynek díja 30.000 HUF egy szezonra. Szezon kezdete: amikor a hőmérséklet tartósan 13 celsiusfok fölé emelkedik. Szezon vége: amikor a hőmérséklet tartósan 13 celsiusfok alá süllyed. A köztes időszakban a pályát használni TILOS! A pályahasználat értékesítését az Apaj Nonprofit Kft. végzi (nem egyesületünk), ezért minden jellegű megkeresést a lentebb megadott email címen kérjük megtenni.

Apaj Nonprofit kft.
Email: info@apaj.hu

2018. március 12.
Molinó elhelyezés

2018-tól lehetőséget biztosítunk reklám molinók elhelyezésére az apaji pályán. A szolgáltatást az alábbi díjazás szerint lehet igénybe venni. Apaj RCOR pálya reklámdíjai (éves díj négyzetméterben megadva molinó/darabra)

 • 2 négyzetméterig 35.000 HUF
 • 2-től 4 négyzetméterig 50.000 HUF
 • 4 négyzetméter felett 75.000 HUF

A bokszutca felőli oldalon, a dobogó mögötti konténerfalra elhelyezett táblára öntapadó matricák elhelyezésére is van lehetőség. Ezzel a lehetőséggel a dobogón fotózkodáskor terjeszthető az itt kirakott tartalom! Méretei kötöttek, a megküldött reklámot elkészíttetjük (kérés esetén külön ajánlattal).

 • A4 méretben 10.000 HUF
 • A3 méretben 20.000 HUF
 • A2 méretben 35.000 HUF
 • A1 méretben 50.000 HUF
 • A0 méretben 80.000 HUF

Minden jellegű megkeresést a lentebb megadott e-mail címen kérjük megtenni!

Számlakibocsátó:
Apaj Nonprofit kft.
Email: info@apaj.hu

2017. december 1.
Egyesületi taggyűlés

Ezúton értesítünk benneteket, hogy az RC Off-Road Autómodellező Egyesület 2017. évi második rendes közgyűlését 2017. december 05.-én kedden tartjuk, melyre tisztelettel meghívunk minden tagot, továbbá minden olyan modellezőt, aki a 2018-as évre tervezi a belépési szándékát.

A közgyűlés helyszíne: Apaj Polgármesteri Hivatal  2345 Apaj, Fő tér 2.

A közgyűlés kezdete: 17:30

Tervezett napirendi pontok:
1. Támogatói kör bővítésének lehetőségei
2. 2018-es versenyek lebonyolításának megbeszélése, megszervezése
3. Apaji pálya üzemeltetése
4. 2018-es Apaj napon való részvétel megbeszélése
5. A hazai modellezés helyzetéről való eszmecsere
6. Szabad beszélgetés stb...

A további napirendi pontokon dolgozunk, és javaslatokat várunk. Az Egyesület jelenére, jövőjére, működésére való tekintettel kérjük, hogy a közgyűlésen megjelenni szíveskedjetek.

A közgyűlés határozatképtelensége esetén a megismétlő közgyűlést 2017. december 05.-én kedden 18:00 órai kezdettel tartjuk az eredetivel megegyező helyszínen, valamint napirendi pontokkal.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a közgyűlés határozatai távolmaradásod esetén is érvényesek rád, valamint az esetleges megismételt közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül is határozatképes.

Természetesen olyan modellezőket is várunk, akik nem egyesületünk tagjai, de szándékukban áll a 2018-es évre csatlakozni csapatunkhoz. Nekik biztosítunk lehetőséget ott a helyszínen, az egyesületbe való belépésre, illetve a hosszabbítani kívánó tagokat is be tudják fizetni az éves tagdíjat.

A tagsággal és a belépéssel kapcsolatban, ezen a linken: http://www.rcoffroad.hu/tagsag.php megtaláltok minden szükséges információt.

Minden sporttárs megjelenésére számítok!

2017. november 28.
2017-es RC off-road versenysorozat összesített díjátadó

Szeretettel várunk minden díjazottat, modellezőt, támogatót, barátot, barátnőt, és hozzátartozókat, párjaikat, a 2017-os off-road versenysorozatunk, összesített díjátadójára.

A 2017-es Off-Road MB, és RCOR kupa összesített díjátadójának időpontja: 2017. december 07. csütörtök 18:30-tól 21:00-ig.

Helyszín: Royal étterem 1162 Budapest, Timur utca 94.
Honlap:http://etteremroyal.hu/
Térkép:https://goo.gl/maps/7KoxJir4bHo
Vacsora díja: korlátlan svédasztalos (bőséges és finom) étel és italfogyasztással 18:30-tól 21:00-ig 3,990 Ft/fő. Italok: Csapolt sör, folyó bor, üdítők, ásványvíz. Egyéb italrendelés külön fizetendő!

Lehetőség van csak ételfogyasztást is kérni, ebben az esetben az ár 2,990 Ft/fő

Nevezés: http://nevezes.rcoffroad.hu/

Jelentkezési határidő, 2017. december 04. Kérem, a megjegyzés rovatban, megjelölni, hogy sajátmagán kívül, plusz hány fővel érkezik a jelentkező. Kérem legyetek pontosak a létszámmal, mert eddig minden esetben teltház volt, és így nem igazán tudunk helyet biztosítani, azok számára, kik nem jelezték előre részvételi szándékukat. Kérem a létszámot és a megjelenést komolyan kezelni, mert a foglalásnál, minden fő után előleget kell fizetnem, mely meg nem jelenés esetén elveszik.

Engedjétek meg, hogy ezúton köszönjem meg mindenkinek, aki segített abban, hogy idén is megvalósuljanak, ezen versenysorozatok. Külön köszönet azoknak a pályáknak, akik helyszínt adtak a sorozatok fordulóinak.

Kérem, hogy a fenti lehetőségről tájékoztassátok modellező társaitokat, nehogy valakihez későn jusson el az információ.

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánunk!
RCOR vezetősége

2017. augusztus 2.
Új kategória az RCOR kupasorozatban

A Modell & Hobby Kft. által forgalmazott Savage XS, 1/12-es méretosztályú Monster Truck modellautóival álmodtunk meg egy új kategóriát kupasorozatunk számára. A sorozat versenyeit Apajon, az RC Off-Road Autómodellező Egyesület bázisán rendezzük meg.

Egy kis kedvcsináló: https://youtu.be/-xcLvGMr3bo

Az ötlet egy korábbi, teljesen dobozos modellautóval létrejött versenysorozat adta, mely hosszú időn keresztül nagyon népszerű volt az Off-Roados kollégák körében.

A lényege, hogy viszonylag alacsony indulási költség mellett, teljesen egyforma autókkal versenyezzünk, így a technikára fordított költségek alacsonyak maradnak, hiszen a dobozból kivett autón minimális változtatás engedélyezett kizárólag.

További előny, hogy a kezdő modellező alacsony ráfordítás mellett be tud nevezni egy olyan kategóriába, ahol hosszú évek óta modellező versenyzők indulnak, így gyorsan fejlesztheti tudását, mindezt költséghatékonyan.

Mivel a technika egyforma, csak a tudás számít! Így sokkal könnyebb felmérni a fejlődést, hiszen mindenkinek egyforma autója van, ha valaki menet közben javul, az egyből világosan látszik is!

...ÉS nem csak a jó időre alapozunk! Terveink szerint a téli szezonban is nyomjuk beltéri pályán a Savage XS modellekkel a versenyeket! A téli sorozatok is befogadják a kategóriát!

Így egész évben garantált a Savage XS autókkal történő modellezés és a jó hangulat!

A kis Savage XS-ről bővebben itt olvashattok: http://blog.modell.hu/savage-xs-flux/

A szabályzatban szereplő modellverzió: http://shop.modell.hu/hpi-115125-rtr-savage-xs-flux.html

Az Rc Off-Road Autómodellező Egyesület versenyszabályzatát az alábbi linken találjátok meg! Itt olvashattok a Savage XS-re vonatkozó szabályzásról is!

Szabályzat: http://www.rcoffroad.hu/downloads/RCOR_Off-Road_Szabalyzat_2017_v1.00.pdf

Nevezés a versenyekre: http://nevezes.rcoffroad.hu/

2017. április 4.
Időpontváltozás!

Az őszi Elektromos sorozat és Rajki Bálint kérésére módosítottuk utolsó versenyünk és az esőnap időpontját. Az érintettekkel az egyeztetés megtörtént. A hivatalos nevezés elindult honlapunkon! Mindenkinek eredményes, és jó hangulatú versenyzést kívánunk.

A 2017-es versenyidőpontok az alábbiak szerint alakulnak:

 • 2017. április 22. - Off-Road MB (Apaj)
 • 2017. május 20. - Off-Road MB (Apaj)
 • 2017. június 17. - Off-Road MB (Apaj)
 • 2017. július 15. - Off-Road MB (Lajosmizse)
 • 2017. augusztus 12. - Off-Road MB (Apaj)
 • 2017. szeptember 09. - Off-Road MB (Apaj)
 • 2017. szeptember 30. - Off-Road MB (Lajosmizse)
 • 2017. október 14. - Off-Road MB - Esőnap
2017. március 24.
Egyesületünk ott lesz az AMTS-en!

Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt a fenti eseményen. Megtalálhatóak leszünk a Jetpower.hu standján, a kiállítás mind három napján, ahol bemutatásra kerül az itt látható műszaki remekmű.

Találkozhattok még otthonunk Polgármesterével, Novák Pál úrral, számos autó és RC versenyzővel, valamint versenygépeikkel.

Minden érdeklődőt várunk, megpróbáljuk a szakágunkba tartozó teljes modellpalettát kiállítani.

2017. március 18.
Elérhetőek a 2017-es szabályzatok

Elérhetőek a 2017-es évi versenyszabályzatok, beleértve az RCOR Kupa és az Off-Road Magyar Bajnokság szabályzatát is. Mindkettő letölthető PDF formátumban a szabályzatok oldalról.

2017. március 10.
2017. évi rendes közgyűlés

Ezúton értesítünk benneteket, hogy az RC Off-Road Autómodellező Egyesület 2017. évi rendes közgyűlését 2017. március 13.-án hétfőn tartjuk, melyre tisztelettel meghívunk minden tagot, továbbá minden olyan modellezőt, aki a 2017-es évre tervezi a belépési szándékát.

A közgyűlés helyszíne: Arany János Általános Iskola 2345 Apaj, Dobó István u. 74.

A közgyűlés kezdete: 17:30

Tervezett napirendi pontok:

 • Támogatói kör bővítésének lehetőségei
 • 2017-es versenyek lebonyolításának megbeszélése, megszervezése
 • Apaji pálya üzemeltetése
 • 2017-es Apaj napon való részvétel megbeszélése
 • A hazai modellezés helyzetéről való eszmecsere
 • Szabad beszélgetés stb

A további napirendi pontokon dolgozunk, és javaslatokat várunk. Az Egyesület jelenére, jövőjére, működésére való tekintettel kérjük, hogy a közgyűlésen megjelenni szíveskedjetek.

A közgyűlés határozatképtelensége esetén a megismétlő közgyűlést 2017. március 13.-án 18:00 órai kezdettel tartjuk az eredetivel megegyező helyszínen, valamint napirendi pontokkal.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a közgyűlés határozatai távolmaradásod esetén is érvényesek rád, valamint az esetleges megismételt közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül is határozatképes.

Természetesen olyan modellezőket is várunk, akik nem egyesületünk tagjai, de szándékukban áll a 2017-es évre csatlakozni csapatunkhoz. Nekik biztosítunk lehetőséget ott a helyszínen, az egyesületbe való belépésre, illetve a hosszabbítani kívánó tagokat is be tudják fizetni az éves tagdíjat.

A tagsággal és a belépéssel kapcsolatban, ezen az oldalon megtaláltok minden szükséges információt.

Minden sporttárs megjelenésére számítunk!

2017. február 30.
Adó 1% 2017-ben

Ha kedveled az autó modellezést és segíteni szeretnél egyesületünknek, akkor támogasd az apaji RC Off-Road Autómodellező egyesületet adótok 1%-val, hogy a közös időt együtt, világszínvonalon tudjuk eltölteni a jövőben is! Előre is köszönjük mindenkinek! Adószámunk: 18252501-1-13

2017. február 29.
Megújult egyesületünk honlapja

Közel 10 éves honlapunk megújult, modernebb lett. Figyelembe véve a trendeket és a mobil felhasználók számának folyamatos növekedését, mi is újítottunk. Mostantól nem csak megújult külsővel, hanem modernebb struktúrában épül fel honlapunk, mely sokkal könnyebb, optimalizáltabb felhasználást tesz lehetővég a mobil felhasználóknak is, legyen szó okostelefonról, vagy tabletről.

2016. szeptember 9.
Elkészült: RCOR Ring

2016 második felében Egyesületünknek költöznie kellett, és RCOR Ring 1.0 költözött. Azonban ez nem egy igazi költözés volt. Megépült az új RCOR Ring, mely minden tekintetben modernebb és elmondhatjuk, hogy világszínvonalú lett. A korábbi földes off-road pálya helyett egy hosszabb nyomvonalú, teljesen EFRA szabványú, épített, nagy részén beton ágyara húzott, műfüves pálya került kialakításra, mely ráadásul óramutató járásával megegyező, avagy fordított irányú versenyzésre is alkalmas, 12 féle nyomvonal kialakítását, több méretarány versenyzését is lehetővé teszi, 3 beépített időmérő hurok és a jól átgondolt épített akadályok segítségével. Ezek közül talán a közel 30 méter hosszú döntött kanyart, a siratófalat, vagy a hidat emelhetnénk ki. Az egész komplexum körbekerített, védett, ivóvizet és áramvételi lehetőséget is biztosít, on-line kamerával követhetőek az események, van wifi elérés is, a modern időknek megfelelően.